Benvinguda

L'Associació Esportiva Ekke i l'Ajuntament d'Àger, us convida a participar a la 5ª Trail Vall d'Àger (TVA).

El pròxim 26 de març, us oferim i us demanem que participeu en la 5ª edició de la "nostra" trail. us esperem amb uns recorreguts molt atractius per tots vosaltres, una estona de bona companyia amb la família del trail running, un detall per agrair la vostra participació i per què guardeu un record de la mateixa. Veniu!!

Per tercer any consecutiu, la TVA de 30 km, està inclosa al Circuit Català de curses de muntanya (www.feec.org) i al Circuit Trail Running Sèries Lleida (www.trailrunninglleida.com).

Va dir l'escriptor Josep Pla que la Vall d'Àger (La Noguera) és un paradís llunyà, remot, que amaga una pau divina. La genuïnitat de la seva naturalesa permet gaudir d'infinitat d'esports d'aventura, rutes de natura per a tota la família i experiències úniques amb els vols en ala delta, parapent, paramotor i altres variants esportives.

La riquesa paisatgística i cultural de la Vall d'Àger està limitada a est i oest per dos congostos: Terradets i Mont-rebei, i al nord i sud pels paratges naturals de les serres del Montsec i el Montclús.

En aquest escenari se celebra per cinquè any consecutiu la Trail Vall d'Àger. Una prova que permet descobrir la Vall d'Àger en el seu conjunt, la seva naturalesa i els seus pobles. Juntament amb aquesta trail se celebra també una prova més curta i assequible però plena d'encant. La trail Via Romana d'Àger. Aquests són els dos recorreguts:
  • TRAIL VALL D'AGER: recorregut més exigent que l'anterior amb gairebé 30 km i 1800 metres de desnivell positiu, inclòs al Circuit català de curses per muntanya de la FEEC i pel circuit TRS 2017.
  • TRAIL VIA ROMANA: assequible, de 13 km de distància i uns 650 metres de desnivell positiu, l'atractiu més destacable a més de la seva bellesa natural, és que una gran part del recorregut transita per l'antiga via romana d'Àger. No puntuable pel circuit FEEC ni pel circuit TRS.
  • MARXA VIA ROMANA: El mateix recorregut de la trail curta però sense ànims competitus, per gaudir de la muntanya al teu ritme.

D'aquesta manera, el cap de setmana del 26 de març, la Vall d'Àger i el seu nucli principal, Àger, respiraran trail running pels quatre costats.